EkspertArtur Barański

Artur Barański

Ekspert ds. social media, marketingu oraz organizacji eventów
Magister inżynier (elektrotechnika, energetyka). Posiada kilkuletnie doświadczenie w logistycznej realizacji wydarzeń stacjonarnych, hybrydowych oraz online. Koordynował zespoły odpowiedzialne za przeprowadzenie spotkań stacjonarnych konferencji, briefingów oraz debaty (do ok. 500 osób) oraz był w zespole logistycznym organizującym międzynarodową konferencję klimatyczną COP24 w Katowicach – Szczyt klimatyczny ONZ 2018 (ok. 30 tys. osób) – wartość projektu ponad 250 mln złotych. Jednym z głównych filarów jego działalności jest obszar komunikacji oraz public relations.
Posiada doświadczenie w zarządzaniu profilami firm i osób w mediach społecznościowych, od tworzenia analiz aktualnych polityk i strategii komunikacyjnych, przez bieżącą obsługę profili w mediach społecznościowych (treści tekstowe, grafiki, filmy), po planowanie i realizację kampanii promocyjnych w social mediach. A w ramach mediów konwencjonalnych zajmuje się przygotowaniem materiałów prasowych, redakcja wypowiedzi prasowych i publicznych. Prowadzi również doradztwo z zakresu wystąpień publicznych i kwestii wizerunkowych, przekazu werbalnego oraz mowy ciała. Kierował również projektami IT (m.in. aplikacje mobilne, serwisy i strony www oraz systemy ERP). Działa aktywnie w obszarze projektowania doświadczeń użytkownika (UX/UI), a na co dzień interesuje się sztuką efektywnego przekazywania treści w prezentacjach multimedialnych.