Webinarium zorganizowane w ramach zadania finansowanego ze środków otrzymanych z NIW-CRSO w ramach Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich na lata 2018-2030 PROO. Projekt realizowany przez Fundację R&D Hub przy współpracy z FoodFakty.pl
Celem webinarium jest przybliżenie managerom branży wielowymiarowej tematyki wprowadzania do branży rolno-spożywczej innowacji. Chcemy również przedstawić i udostępnić Państwu przygotowany raport szeroko traktujący o potencjale wsparcia innowacyjności w Polsce. Kilka referatów eksperckich uzupełnione będzie poprzez dyskusję praktyków na temat wyzwań, barier i najlepszych praktyk w obszarze wprowadzania innowacji do organizacji.
Cel webinarium:
Webinarium skierowane do managerów branży spożywczej odpowiedzialnych lub uczestniczących w procesach wdrażania innowacji w firmach sektora rolno-spożywczego. W trakcie webinarium przybliżone zostaną aspekty prawne i najlepsze praktyki dotyczące zarządzania innowacjami. Opisany i podsumowany zostanie obszerny raport o potencjale wsparcie rozwoju produktów opartych na białkach roślinnych, a następnie uczestnicy będą mieli okazję wysłuchania opinii zaproszonych ekspertów. W trakcie całego spotkania możliwe będzie zadawanie pytań na czacie, na które wszyscy prelegenci i zaproszeni eksperci udzielą odpowiedzi.
Udział w webinarium bezpłatny dla wszystkich zainteresowanych
Plan webinarium w dniu 28.08.2022 , start godzina 11.00
- Co musisz wiedzieć przed i podczas wdrażania innowacji ? Zagrożenia biznesowe i prawne.
- Praktyczna strona wprowadzania innowacji do firm – ścieżka innowacyjności –– Sławomir Czabaj
- Podsumowanie raportu Potencjał rozwoju produktów opartych na białkach roślinnych w Polsce
Perspektywa technologiczna oraz obecna sytuacja rynkowa – Andrzej Skrobiszewski
Panel ekspercki – prowadzenie Janusz Olejnik
- Iga Czubak – Roślinny Qurczak
- Radosław Williński – ex Animex
- Mateusz Kowalewski – Hortimex
- Kazimierz Dąbrowski – SGGW
Więcej informacji na: https://foodfakty.pl/e-forum-innowacji-sektora-rolno-spozywczego